Monday, 14 December 2009

J'aime la France

Ekat kunnon pakkaset oli siis tänään ja nyt on kunnolla luntakin. Jotenkin tä pirteä pakkaskeli sai mut myös tosi pirtsakaks ja oli tosi hyvä fiilis. Huomenna kyl pitää muistaa pipo, tänään korvat oli jäätyä.

Kävin enkun prepin jälkeen ostamassa ylisöpöjä muffinssivuokia ja isoruutuista konseptia kokeita varten~. Päätin antaa kavereille joululahjaks muffinsseja, koska niitä nyt on helppo tehdä eikä maksakkaa mitää ku äiti kumminki ostaa ainekset. Ja kivampi antaa ku pelkkä kortti. Toivottavasti en sit kumminkaan sössi niitä ihan kokonaa.Haluisin kumminki kertoa teille uudesta intohimostani, nimittäin Ranskasta. Oon jo aika kauan aikaa halunnu matkustaa joskus Ranskaan, mutta kun aloitin nyt lukiossa ranskan opiskelun niin se intohimo on vaan kasvanu. Ku opettaja hehkuttaa joka tunti millasta Pariisissa on ja kertoo paikallisia tapoja, mulle vaan tulee niin sellanen olo et se paikka ois mua varten. Sinne on kuulemma viel helppo päästä opiskelemaan lukion jälkeen, joten jos osaan tarpeeks kieltä sillon ni uskon että lähen sinne opiskelemaan jotain taiteisiin tai muotiin liittyvää.Lisäks meidän ranskan ryhmä tekee vissiin parikin matkaa Ranskaan, muistaakseni Toulouse nimiseen kaupunkiin, koska siellä on meidän koulun ystäväkoulu. En millää malta odottaa sitä, uskon että siitä yks elämän hienoimpia kokemuksia taas!

Tietty mä haluisin Japaniinki mennä elämään sellasella daily life tyylillä jos vaikka pääsis opiskelemaan, mutta täl hetkellä Ranska kumminki innostaa enemmän. No, sen sit tietää ku pääsen sinne ekaa kertaa et onko sen arvosta et menisin sinne peräti pariks vuodeks opiskelee.

Muutenki ihan kauhee matkakuume atm, haluisin kans Tukholmaan ja Lontooseen! Etelä-Koreaanki ois kiva päästä Seouliin... Mutta onneks oon suunnitellu ens kesällä lähteväni Tukholmaan, ei kyllä vielä mitään hajua et miten pitkäks aikaa, missä seurassa ja minne, mut ehkä se täst rupee selviämään. Vanhemmatki vaikuttaa olevan ihan okei asian kanssa, oppisinhan mä siellä Ruotsia.

4 comments:

 1. Ei hitsi! Munkin olis niin tehnyt mieli aloittaa Ranskan opiskelu lukiossa, mutta sitten se vaan jotenkin jäi. Tollaset opinto- yms. retket on varmaan vaan omiaan lisäämään kiinnostusta paitsi siihen itse kieleen, myös paikalliseen kulttuuriin.

  Matkailukuumetta tuntuu kans olevan kaikilla liikkeellä ;_;

  ReplyDelete
 2. Uusien kielten opiskelu vaan vaatii ihan hirveesti ainaki mun mielestä, en oo koskaa ennen alottanu minkään kielen lukemista sillee et en oo osannu oikeesti mitään ni on se vaatinu paljon työtä. : D Mut parast on sit tosiaa ku pääsee käyttää sitä kieltä oikeesti. *___*

  Ja matkakuume on kyl iha hirveetä. ;__; Ollu täs ainaki viimiset kolme kuukautta.

  ReplyDelete
 3. Toi Ranskan ystäväkoulusysteemi kuulostaa samalta ku se ku olin sillo siel venäjäl ja ne nuoret niist perheist tulee nyt tammikuus tänne : D Jos pääset hyvää perheesee ni tuut muistaa sen matkan viel monta vuotta! Oikeest kannattaa todellaki lähtee jos saat mahiksii siihe

  ReplyDelete
 4. Joo Ane se on mun mielest samanlainen systeemi ku teilki venäjälle päi, opettaja on just selittäny sitä et siel mennää perheisiin asumaan ja tällee. : D Ja sen takii onki tärkee oppii noit ranskalaisii tapoja ettei oo ihan ulal sitku on keskenään sen perheen kanssa... Mut joo odotan innolla ja toivon et tulee iha superia!

  ReplyDelete

Feel free to write anything here! I'd really love to hear your opinions and stuff, but remember to behave. ☆*・゜゚・*\(◕ヮ◕)/*・゜゚・*☆