Tuesday, 14 June 2011

Lontoo - Päivät 1 & 2

Lähtö Lontooseen oli siis sunnuntaina viides päivä kello kolmen aikaan Helsinki-Vantaan lentokentältä, ja Lontoossa oltiin aikaeron takia about neljältä. Matkaseurana mulla oli siis kummisetä, -täti ja serkku. Hotellille päästiin tosi helposti metrolla suoraan, vaikka ensin metroasemalta lähdettäessä vähä eksyttiinki.


Hotellihuone oli kiva, aika pieni ja ei siel ollu ees minijääkaappia, mutta sijainti oli loistava ja hintaki suht edullinen niin enpä valita. Asettumisen jälkee siirryttii sen läheisen metroaseman, Gloucester Roadin, ympäristöön ettimään ruokapaikkaa.


Löydettiinki sit ihan kiva pubi/ravintola, jossa oli ihan ylihyvää pekonikanahampparii BBQ-kastikkeella! Ja ruokajuomaks valitsinki heti Coronaa, sitä lipittelinki koko matkan melkeen. Maksaessa sit saatiinki ihmetellä, ku palvelumaksut ja tipit piti laskea ite ja ei tietenkää oo tämmösenä suomalaisena tottunu.


Seuraavana päivänä oliki ohjelmassa mennä Madame Tussauds'n vahakabinettiin, ja pienen metrosekoilun jälkee päätettiin kävellä sinne Oxford Circuksesta. Se ei ollu hyvä idea, kartassa lyhyeltä näyttäny matka oliki aika pitkä. Tai no sellane pari kilometriä, ei ollu musta paha, mutta tosiaan ku nä kummit on maalta ja ajelee vähänki pitemmät matkat autolla ni ne väsy tosi nopeasti. Vahakabinettiin jonotettiinki sit sellane 1,5-2 h, oli aika huono sää niin kaikki turistit halus mennä sisätiloihin kattoo nähtävyyksiä. Ei se mitää, jonotellessa näki paljo hyvännäköisiä brittijäbyleitä. :3


Vahanuket oli ihan superhienoja! Tosi aidon näköisiä, välillä olin ihan varma että ne lähtis peräti kohta kävelemään tai jotain. Sit siellä myytiin sikahyvää fudgee. :3 Vahakabinetin lopussa oli vielä joku sellanen systeemi ku Scream, se oli ihan sairaan hauska! Piti mennä kävelemään sellaseen käytävään, jossa oli hirveesti kaikkia vankityrmiä ja tosi hämärää, ja sit näyttelijät tuli nurkkien takaa pelästyttämään. Kiljuin ku 13-vuotias ja hihitin vaan koko ajan.


Vahakabinetin jälkeen palattiin Oxford Streetille kiertelemään kauppoja, ja mulla kyllä ihan kiitettävästi ostoksia lähti mukaan. Urban Outfitters oli ihan hirvee, löysin sieltä yhden kivan paidan ja seki oli jotain yli 30 puntaa, ja en todellakaa ollu valmis maksaa t-paidast sen verran. TopShop oli ihan jees, aika hintava seki oli mun makuun, ja se oli niin iso, että en oikeen tienny miten se ois järkevintä kiertää kokonaan. Paras kauppa oli kyllä ehdottomasti Primark, sieltä kärräsin hirveän määrän kledjuja mukaan, mutta niistä sitte myöhemmissä postauksissa!

7 comments:

 1. Tosi kiva postaus, kun iteki oon ollu Lontoossa mutta siitä on niin paljon aikaa etten muista paljoa :D Kiitos tosta kauppa-arvostelusta, ku aattelin taas täs jossai vaihees käydä ostoksilla Lontoossa eikä mulla ole hajuakaan niistä kaupoista :) Minkä hintasta tuolla Primarkilla oli?

  ReplyDelete
 2. Sanja: No, laitanpa TopShopin ja Primarkin vertailuun ku käytin niihin aika samanverran rahaa. Eli TopShopista sain 30 punnalla kaks normaalii t-paitaa ja yhdet sukkahousut, ku samalla hinnalla sai Primarkista takin (~17 puntaa), 3 t-paitaa (~3-5 puntaa kappale jos oikein muistan), rannerenkaan, kangaskassin ja hiuspannan. :D Oxford Street on aiiivan täynnä noita vaatekauppoja, ja ne on ihan valtavia, ni jos vaan on massii ni pystyy kyl hirveesti ostaa noista vähä tyyriimmistä kaupoistaki. :3

  ReplyDelete
 3. Okei kiitos tiedoista :) Aloin lukijaksikin nyt samalla kun kirjotat niin kiinnostavista asioista!

  ReplyDelete
 4. Sanja: Oi paljon kiitoksia! :3 Toivottavasti tulevatki kirjotukset kiinnostaa!

  ReplyDelete
 5. Voih! Nyt iski kaipuu Lontooseen! :)

  ReplyDelete
 6. Maija: Voin uskoa! Oli kyl sen verran hieno paikka, että pakko mennä uusiks piakkoin. :3

  ReplyDelete
 7. voi, sulla on ihana blogi, bongasin sen tuolta demistä..:) Tosi upeita kuvia! Vahakabinetit on niin jees<3 Ja Lontoo tottakai myös :)

  ReplyDelete

Feel free to write anything here! I'd really love to hear your opinions and stuff, but remember to behave. ☆*・゜゚・*\(◕ヮ◕)/*・゜゚・*☆